Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Θεωρητική και πειραματική αξιολόγηση χωροθέτησης ενεργειακών εγκαταστάσεων, Αξιολόγηση Αιολικού Δυναμικού, Οικονομικά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ζήτηση Ενέργειας και Ενεργειακά Συστήματα.
Ο Γιώργος Ξύδης είχε την ευκαιρία να εργαστεί στον τομέα της αιολικής ενέργειας και να συνεργαστεί με επιχειρήσεις, κατασκευαστές, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Εργάστηκε ως Συντονιστής Ανάπτυξης Έργων Αιολικής Ενέργειας στην εταιρία Rokas Renewables, ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης Έργων Αιολικής Ενέργειας στην εταιρία Vector Αιολικά Πάρκα Ελλάδος ΑΕ και ως Ερευνητής στο Κέντρο Ηλεκτρικής Ισχύος και Ενέργειας, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δανίας. Εργάζεται από τον Φεβρουάριο του 2017 στο Κέντρο Ενεργειακών Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Aarhus ως Αναπληρωτής Καθηγητής και από τον Ιανουάριο του 2023 ως Τακτικός Καθηγητής. Εργάζεται από τον Ιανουάριο του 2024 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και ανήκει στο δυναμικό του Εργαστηρίου Ρευστομηχανικής και Ρευστοδυναμικών Μηχανών. Εργάζεται επίσης ως επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στο πρόγραμμα Ενεργειακής Πολιτικής και Κλίματος διδάσκοντας το μάθημα 425.624 – Αιολική Ενέργεια: Επιστήμη, Τεχνολογία και Πολιτική.
Συνεργάστηκε στο παρελθόν ως ελεύθερος επαγγελματίας με ινστιτούτα, πανεπιστήμια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνουν τον Ενεργειακό Σχεδιασμό, την Αξιολόγηση Αιολικού Δυναμικού, την τεχνοοικονομική ανάλυση Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη Ζήτηση Ενέργειας και την Καθετοποιημένη Παραγωγή. Έχει συγγράψει περισσότερες από 130 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, περισσότερες από 50 σε διεθνή συνέδρια, βιβλία και κεφάλαια βιβλίων και υπηρετεί ως Associate Editor στα περιοδικά Frontiers in Energy Systems & Policy, Energy & Environment και Heliyon Energy. Από τον Μάιο του 2024, υπηρετεί ως Co-Editor in Chief του “Cambridge Prisms: Energy Transitions”, ενός επιστημονικού περιοδικού που μόλις ξεκίνησε από τον εκδοτικό οίκο Cambridge University Press. Είναι διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Διδασκόμενα Μαθήματα: Ενέργεια Περιβαλλον & Ανάπτυξη, Θερμοδυναμική ΙΙ, Έξυπνα Κτήρια, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΙΙ, Advances in Renewable Energy (EUNICE) (στα Αγγλικά)